Top 6 essentiële handgereedschappen

Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij het aanschaffen van nieuwe spullen, maar een set met handgereedschappen komt eigenlijk altijd van pas. Er zijn zoveel verschillende handgereedschappen, maar wat zijn de onmisbare tools voor in huis? Hieronder volge  de zes belangrijkste.

 Hamer: Een fotolijst aan de muur, een meubel in elkaar zetten, een hamer is eigenlijk onmisbaar. Er zijn veel verschillende soorten hamers, maar de meest gebruikte is de ‘gewone hamer’. Met een metalen kop op een houten steel. Onmisbaar in ieder huis.

Schroevendraaiers: Ook de ene schroevendraaier is de andere schroevendraaier niet, maar ook dit handgereedschap is onmisbaar in ieder huishouden. Het is ideaal om er zeker twee in huis te hebben: de kruiskopschroevendraaier en de sleufkopschroevendraaier. In principe zijn met deze twee typen alle schroeven in te draaien.

Rolmaat:Nieuwe gordijnen? Nieuw meubel? Hoe hoog was ook alweer de deur? Een goede voorbereiding op een klus is het halve werk en daarbij komt een rolmaat altijd van pas. En je weet: meten is weten!

Combinatietang: De naam zegt het eigenlijk al, maar een combinatietang is een tang die meerdere gebruiksdoeleinden kent. De tang heeft een geribbeld gedeelte, waarmee kleine dingen stevig kunnen worden vastgehouden. Daarnaast heeft het goede grip op assen en buizen. Daarnaast is er ook een gedeelte met scherp gesleten zijkanten, waarmee verschillende soorten draad, als koper en ijzerdraad, mee kunnen worden geknipt.

Waterpomptang: De waterpomptang komt oorspronkelijk uit de gereedsschapsset van de loodgieter, maar is tegenwoordig eigenlijk gemeengoed. De waterpomptang dankt zijn beroemdheid aan de goede grip op verschillende oppervlakken en zijn verstelbare bek. Hierdoor is hij bij veel klussen de onmisbare tang.

Set inbussleutels: Moet je fietszadel opnieuw worden afgesteld of ben je net meubels wezen kopen? Dan is een set inbussleutels onmisbaar. De kleine inbussleutel bestaat uit een zeshoekig stalen staafje dat meestal in de vorm van een L gebogen is.

 

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>