Overbodig gereedschap in de schuur? Doneer aan Gered Gereedschap!

Gereedschappen zijn ontwikkeld om ons leven makkelijker te maken en om ons in staat te stellen dingen te doen, die we met onze blote handen niet kunnen. Een plank netjes in tweeën krijgen of een spijker in de muur slaan zal niet alleen zeer pijnlijk zijn om te doen met je handen, maar ook redelijk onmogelijk. Vandaag de dag vinden we het heel gewoon dat we dan ook beschikking hebben tot zagen en hamers om deze klusjes alsnog te klaren, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Voor mensen in ontwikkelingslanden, zoals in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, is het niet zo vanzelfsprekend dat ze hun eigen gereedschap hebben, of dit even kunnen lenen bij de buurman. Gereedschappen zijn daar of niet van de gewenste kwaliteit, of niet te krijgen voor een betaalbare prijs. Stichting Gered Gereedschap helpt deze mensen in ontwikkelingslanden op een bijzondere manier. Zij bieden praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen van oude handgereedschappen, maar ook naaimachines en werkplaatsmachines. Deze gereedschappen worden helemaal opgeknapt, om vervolgens naar ontwikkelingslanden verstuurd te worden.

Met deze gerecyclede gereedschappen helpt Gered Gereedschap startende ondernemers om hun bedrijfje op te zetten, maar voorziet ook technische scholen van de benodigde materialen. Per jaar worden er zo’n 100,000 stukken gereedschap en 800 naaimachines opgeknapt voor een tweede leven in een derdewereldland.

Heb je zelf ook gereedschap dat je niet meer gebruikt, of heb je bijvoorbeeld twee zagen en drie dezelfde kruiskopschoevendraaiers? Denk er dan eens aan om donateur te worden van Gered Gereedschap. Je kunt je overbodige gereedschappen inleveren op meer dan 350 verzamelpunten door heel Nederland, bijvoorbeeld bij de Praxis bouwmarkten. Zo is jouw gereedschapskist weer netjes, en geef je iemand in een derdewereldland een waardevol cadeau.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>