Kwaliteitsgereedschap

Net als keukenspullen en beddengoed, zijn handgereedschappen onmisbaar in elk huishouden. Dit merk je vaak pas op het moment dat je een Ikea-meubel in elkaar wilt schroeven of een spijker in de muur wilt slaan voor een schilderij. Deze simpele klusjes worden opeens heel gecompliceerd wanneer je geen schroevendraaier of hamer in huis hebt.

Opvallend is dat de meeste mannen wel over een rijkelijk uitgeruste gereedschapkist beschikken. Een waterpomptank, zaag, kruiskopschroevendraaiers in verschillende soorten maten, imbussleutels; de meeste heren zijn op alle klusjes in- en rond het huis voorbereid. Voor vrouwen is het echter vaak al heel wat als er ergens in een keukenla een verdwaalde schroevendraaier terug te vinden is, want over het algemeen zijn mannen toch de klussers.

Maar iedereen kan leren klussen, als is goed gereedschap wel absoluut het halve werk. Bespaar dus ook niet op de aankoop van je handgereedschap. Beter is het om te sparen voor goed gereedschap dan goedkope alternatieven aan te schaffen, want een steeksleutel van een paar euro kan bijvoorbeeld makkelijk van het moertje afschieten, met beschadigingen aan je materiaal –en vervelender nog, verwondingen- als gevolg. Investeer dus liever in kwalitatieve, maar iets duurdere, handgereedschappen, zodat je de klussen in- en om het huis veilig uit kunt voeren.

En dan nog iets. Gebruik je handgereedschappen waarvoor ze bedoeld zijn en kies het juiste stuk gereedschap bij je klus. Probeer je bijvoorbeeld een spijker in de muur te slaan met de achterkant van je schroevendraaier omdat je geen zin hebt om de hamer te pakken, dan is dit vragen om narigheid. Niet alleen kun je schade aanrichten aan je spullen, maar ook aan jezelf. Mocht je wel de juiste handgereedschappen in huis hebben maar je evengoed geen raad weten? Schakel hulp in, kijk goed mee, en leer hiervan.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>