Handgereedschappen opbergen

Bij het uitvoeren van klussen gebeurt het al snel dat je net de goede maat schroevendraaier of het juiste type schroef denkt te missen. Wanneer je midden in een klus zit is dit extra vervelend omdat je dan voordat er verder geklust kan worden toch echt eerst het benodigde item bij de bouwmarkt zal moeten halen. Dit neemt natuurlijk veel tijd in beslag.

Vaak is het echter zo dat je het missende handgereedschap gewoon over het hoofd hebt gezien. Het is om deze reden dat veel mensen onnodig met dubbele handgereedschappen opgescheept komen te zitten.  Om dit te voorkomen is het zeer belangrijk om je gereedschappen goed op orde te hebben, zodat je een goed overzicht hebt van wat je hebt en waar het ligt. Zo voorkom je onnodig tijdverlies.  Of met andere woorden: een goed geordende werkplaats is het halve werk.

Op internet zijn er veel blogs te lezen van zowel professionele als amateur klussers die tips geven over hoe je het beste gereedschap kan ordenen en opbergen. Neem hier dus een kijkje als je een opbergoplossing zoekt voor een bepaald type gereedschap. Wat veel naar voren komt in informatie over het opbergen van handgereedschappen is dat een van de belangrijkste elementen van een opbergruimte moet zijn dat het goed aangepast is aan de grootte, vorm en gewicht van je gereedschappen. Ook is het handig als de opbergruimte niet te ver weg is van de werkplaats. Dan hoef je namelijk minder heen en weer te lopen wat weer tijd bespaart.

Een goed voorbeeld van een handing opbergsysteem is een wandrek waaraan je gereedschappen kan ophangen. De gereedschappen blijven op zo’n wandrek goed zichtbaar en daarom vormt dit een handige opslag voor gereedschappen die je veel gebruikt.  Andere types opbergsystemen zijn o.a. laden, kisten of een handige vakkenkast.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>