De perfecte gereedsschapskist

Je kent het waarschijnlijk wel, lekker met een klus bezig en dan plots ontbreekt nét die ene schroevendraaier die je voor je klus nodig hebt. En probeer hem dan nog maar eens terug te vinden tussen al je andere gereedschappen. Het is een ergernis die menig klusser kent. Maar, de oplossing ligt binnen handbereik! De perfecte gereedschapskist.

De gemiddelde gereedschapskist bestaat uit ongeveer vijftig gereedschappen. Van schroevendraaiers, tot inbussleutels tot allerlei soorten tangen. De meest uitgebreide gereedschapskisten zullen tot ongeveer 180 stukken gereedschap bevatten, met een uitgebreid assortiment aan gespecialiseerde tangen bijvoorbeeld.

Het fijne aan een goede gereedschapskist is, dat je snel al je gereedschappen kunt meenemen. Daarnaast heeft een goede kist plek voor al je gereedschap en is het duidelijk waar in de kist je gereedschap thuis hoort. De tangen bij de tangen en de schroevendraaiers bij de schroevendraaiers. Vaak is er ook nog plek voor schroefjes, spijkertjes of tiewraps.

Voor elke klusser is er een aparte gereedschapskist. Ben je meer van de elektra, kies dan voor de kist met de speciale tangetjes. Denk voordat je een gereedschapskist koopt aan welke gereedschappen je het meest gaat gebruiken en kies op basis daarvan je kist.  Mocht je wat meer ruimte hebben op je klusplek en hoef je niet per se mobiel te zijn met je gereedschap, denk er dan eens aan om je gereedschap op te hangen. Het maakt je werkplek overzichtelijk en je hebt vaak in een oogopslag het juiste gereedschap gevonden. De belangrijkste tip is de volgende; leg je gereedschap altijd weer terug waar het vandaan kwam. Zo blijft alles op de juiste plek en ben je sneller en efficiënter in je klussen.

 

 

 

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>